“Amit a cél elérésével kapunk közel sem olyan fontos, mint amivé válunk, amíg azt elérjük.” – Zig Ziglar

A különböző pszichológiai irányzatok, mind a modern-, az üzleti- vagy a pozitív pszichológia, fontosnak tartja a célok kitűzését. Célok nélkül olyan az élet, mint az hajó a tengeren, amelyiknek nincs kikötési iránya. Csak sodródunk, csapódunk ide-oda – mondják ezek az irányzatok.

Ez így is van. Meg is adnak egy sztenderd változatot a célok megvalósításának mechanizmusára, hogyan lehet kitűzni és kitartással, kemény munkával elérni azokat.

A célok valóban fókuszba állítanak. Ha tudod, hogy merre van az irány, sokkal hamarabb odaérsz. Bár ez nem újdonság, ezt ma már még egy kisgyerek tudja. A kérdés inkább az, hogy milyenek azok a célok, hogyan határozhatóak meg személyre szabottan, és hogyan lehet őket könnyedén és hatékonyan elérni nem sztenderd, hanem egyéni módon?
Minden ember más, így mindenkinél más technika, más módszer a hatékony. Nincs sztenderd variáció. Mivel minden folyamatosan változik, így a te valóságod is formálható. Itt most újabb kérdésként merül fel, hogy melyik irányba akarod befolyásolni a saját valóságodat? Amennyiben változást akarsz, akkor érdemes azokhoz a változásokhoz kitűzni a céljaidat.

A célt mindig egy olyan vágy előzi meg, ami a múltadból, a jelenedből és a jövődből eredő képzeleted szüleménye. Majd ezt a szüleményt láttatod magaddal, megtervezed és elköteleződsz mellette. Úgy is megfogalmazható, hogy egy vágyott álomra van szükség ahhoz, hogy motivációt kapj a cselekvéshez, és célokra van szükség ahhoz, hogy valóra váltsd azt az álmodat. De mindenkinek más a vágy, az álom, más a belső program, más az attitűd, másként dolgozik az elme, másként az érzelmi rendszer, más a motiváció, más a valóság, más a folyamat. Ezért mondom azt, hogy nincs általános verzió.

Egyénre szabott a folyamat, amit te irányítasz egyrészt tudatosan, másrészt tudattalanul!

 • De hogyan működik ez a folyamat?
 • A tudatos elme az irányításához hogyan használja fel a tudatalatti programjait?
 • Hogyan működik a te saját, személyes célkitűzési folyamatod?
 • Önmagaddal összhangban vannak-e a vágyaid és az ahhoz kapcsolt céljaid?
 • Honnan tudod, hogy a célod a tied és valódi cél e?
 • Képes vagy-e a tudatos tervezésre és megvalósításra?
 • Mi az oka annak, ha elakadsz a célod felé vezető úton? Mi a teendőd ilyenkor?
 • Szükség van-e mindig a célokért tenni, és mikor sodródj csak úgy?
 • Hogyan tudod könnyedén és lazán megélni a folyamatodat?

Ezekre a kérdésekre választ kapsz ezen a workshopon. Mindezen túl egy olyan workshopra invitállak, ahol a már jól ismert célkitűző és megvalósító módszereken túl, az önmagad számára legideálisabb folyamatokat ismerheted meg:

 • Információt kap az elméd a céljaid helyes működéséről, amiben a tudatalattid és az érzelmeid is jelentős szerepet játszanak.
 • Megismered a tudatalatti szerepét ebben a folyamatban, és megérted önmagadat, hogy mi miért működik körülötted úgy, ahogyan.
 • Életterületenként felállítod a céljaidat, majd megvizsgálod, hogy azok a te valós céljaid, vagy másokét szolgálják.
 • Gyakorlat a valós céljaid ellenőrzésére, amit itt megtanulsz, és amit bármikor tudsz alkalmazni a céljaid és a lehetőségeid választásakor.
 • Gyakorlat a tudatos jelenlét megélésére, ami a mindfulness meditáció alkalmazásával támogatja, hogy örömöt találj a célok eléréshez vezető út pillanataiban is.

Elmélet és gyakorlat egyszerre!

 

Információk

Workshopvezető: Hornyák Éva életszervező coach
Időpont: 2016. március 12. (szombat)
Program: 10:00–12:00 – szünet – 12:30–14:30
Helyszín: Hotel Lycium (Debrecen, Hunyadi J. u. 1-3.)
Részvételi díj: 5.000 Ft/fő

 

Jelentkezés

Jelentkezés előzetes regisztrációval a Kapcsolat oldalon (Tárgyként írd be a program megnevezését: Célokkal, vagy néha nélkülük?)

 

Találkozzunk márciusban! 🙂
Üdvözlettel: Hornyák Éva coach, tréner
www.hornyakeva.hu