Előfordult már veled, hogy segített volna a továbblépésben, ha valaki meghallgat? Hogy tanácsot kaptál, de nem tudtál azonosulni vele, mert te másban gondolkodtál? Hogy néha jól jönne egy kérdés, ami továbblendít?
A Debreceni Coach Club tagjaival azt gondoljuk, hogy sokan válaszolnak igennel ezekre a kérdésekre, ezért is léptünk, alakítottuk meg klubunkat.

2014 nyár végén jött a gondolat, hogy láthatóvá tegyük a debreceni lakosok számára, hogy egyre többen vagyunk a városban és környékén, akik a coaching eszközeivel dolgozunk, segítünk egyéneknek, csoportoknak, szervezeteknek és csapatoknak személyes és szakmai fejlődésükben.

A történet az alábbi levéllel indult:
„Kedves debreceni coach társak!
Azért kereslek benneteket, mert egy ötletem szeretném megosztani veletek.
Az a tapasztalatunk, hogy a coaching nem igazán ismert szolgáltatás még Debrecenben, és nem ismertek a debreceni coachok sem. Láthatóbbá tehetnénk szolgáltatásainkat „Coach Rapid Randikon” keresztül.
Az ötletet egy budapesti eseményről vettem, ahol az ICF civil szervezeteknek nyújtott szolgáltatást.
Őszre szervezhetnénk Debrecenbe egy ilyen eseményt, és az a terv, hogy utána minden hónapban egyszer egy adott napon mindig lehetőség lenne megismerni bennünket.
Akinek tetszik az ötlet, és szeretne csatlakozni, jelezzen már vissza és jövő héten egyeztetett időpontban találkozhatnánk is, hogy együtt találjuk ki a megvalósítás részleteit.
Ha ismertek még coachokat Debrecenben, küldjétek már el nekik is a levelet. Jó lenne mindenkit megszólítani.
Várom a visszajelzéseket, szép estét.”

Az információ gyorsan terjedt, egy hét sem telt el, és megtörtént az első találkozás, ahol megfogalmazódott, hogy a Coach Rapid Randik helyett többet szeretnénk nyújtani. Az első találkozót követte a második, a harmadik … rendszeressé váltak az összejövetelek, amik arról szóltak, hogy miért, mit és hogyan szeretnénk együtt létrehozni.

Alig három hónap leforgása alatt, a közös gondolkodás eredményeként, kilenc alapító tag részvételével született meg 2014. november 14-én a Debreceni Coach Club.
Bízunk benne, hogy a te örömödre is, kedves olvasónk!