Üdvözöllek Kedves Blogolvasó!

A nevem: Hornyák Éva, a Debreceni Coach Club (továbbiakban DCC) soros elnöke. Elkezdődik egy bejegyzéssorozat itt, a DCC blogjában, amiben a 2015. november 27-én, a Lycium Hotelban megrendezett, I. Debreceni Coaching Konferencia részleteiről adunk rövid tájékoztatást.
A sorozatban az önálló posztokat a DCC jelenlegi tagjai írják. Mindenki a saját stílusában foglalja össze személyes tapasztalatait, közvetíti szakmai üzeneteit feléd, hogy ezzel is hozzátegyen valami pluszt a Te személyes, illetve szakmai fejlődésedhez.

A DCC és én 🙂
A coaching, egy csodálatos fejlesztő módszer, amibe már az első pillanattól beleszerettem. Mivel nagyon hatékony, ezért folyamatosan terjeszkedik, egyre nagyobb területet hódít meg, így 2013-ban itt Debrecenben is megjelent egy önálló képzés formájában. Ezen a képzésen én is részt vettem, majd ennek befejeztével egy törekvés alakult ki bennem arra, hogy egy coachokat összefogó csoportot hozzunk létre, amiben fejlődni tudunk mi magunk is, és a hozzánk kapcsolódó emberek is.
Ez a törekvésem akkor nem talált hosszútávon gondolkodó, befogadó emberekre, így ezt elengedtem. Elengedtem… egy időre.
Van egy olyan mondásunk, hogy: Ami nem megy, azt ne erőltessük! Én viszont ezt a mondást úgy használom, hogy ami nem megy, de szeretném, annak valami miatt még nincs itt az ideje. 🙂
Ez az átformált mondásom mindig meghozza az eredményt.
Néhány hónap múlva, akkor számomra még teljesen ismeretlenül, megkeresett valaki azzal a szándékkal, hogy szeretne egy új kezdeményezéséhez partnereket találni. Ez az ismeretlen Katonáné Dr. Kovács Judit volt, aki szintén szerette volna a coachingot népszerűsíteni itt Debrecenben.

És tessék! Most van itt az ideje! A mondásom újra bejött! – gondoltam.

Megmozgattuk a kapcsolatrendszerünket, majd tavaly augusztusban elindult egy informális szerveződés. A 19 érdeklődőből 9-en maradtunk. Csiszolódtunk, formálódtunk, hiszen nem ismertük egymást. Tervezgettünk, jövőképet, missziót vázoltunk fel, célokat tűztünk ki, majd három hónap múlva úgy döntöttünk, hogy keretet adunk ennek a szerveződésnek.

2014. november 14-én megalakult a Debreceni Coach Club. 🙂
Az egyéves háttérmunkánkkal egy erős alapot adtunk a hosszú távú terveinknek. Ez a konferencia a DCC első nyilvános bemutatkozója volt, melyet a jövőben folyamatosan követnek majd coacing tartalmú programok.

A konferencia több szempontból is hasznos volt a résztvevők számára:

  • A nap folyamán több oldalról is megmutattuk, hogy a coaching hogyan hat az egyénre, hogyan a csapatra és a cégre.
  • Ízelítőt adtunk gyakorlati módszerekből, amit a személyes életvitel és a munka során is alkalmazhatnak a jelenlévők.
  • Mindemellett megismerhetek hasonlóan nyitott és a terület iránt érdeklődő embereket, ami nagymértékben hozzájárult a kapcsolati tőkebővítésekhez.

Kövesd folyamatosan a posztokat, és tudj meg többet a DCC-ről. Biztatlak arra, hogy észrevételeiddel, hozzászólásaiddal gazdagítsd Te is azt a szakmaiságot, amelyet képviselünk! Megteheted ezt nyilvánosan is, minden blogbejegyzés végén, vagy zárt információként külön üzenetben itt.
A posztok megosztásával Te is hozzájárulsz ahhoz, hogy ez a remek módszer, a coaching, segítve a személyes és szakmai fejlődést egyre ismertebb és egyre használatosabb legyen.

Hornyák Éva
coach, tréner
hornyakeva.hu