Munkahelyünkön, vállalkozásunkkal járó számos teendőnkben éppúgy hatékonyak akarunk lenni, mint otthoni dolgaink végzése során. Ebben sokan hasonlóan gondolkodunk. Az viszont, hogy konkrétan miben törekszünk hatékonyságra, (fokozottabb hatékonyságra) és milyen alapról indulunk, az nagyon eltérő lehet.
Bizonyára nehezebb napokon a Te környezetedben is akad valaki, aki kedvesen emlékeztet arra, hogy hol és miben is lehetnél hatékonyabb.
Ideálisan szeretnénk gazdálkodni időnkkel, erőnkkel, tudásunkkal. Továbbá hatékonyan kommunikálni, problémát megoldani, és a sort folytathatjuk még…

Itt álljunk meg egy kicsit!
Amikor erről olvasol, és a hatékonyságra gondolsz, hogy hat ez rád? Milyen gondolatok bukkannak fel? Milyen érzések? Esetleg érzel valamit az izmaidban, gyomrodban?

AKKOR OLVASS TOVÁBB, miután szántál magadra pár percet! Tudatosítsd magadban, hogy is vagy! Megérdemled, és fontos, hogy jól bánj magaddal. Figyelj saját üzeneteidre! (magamat is emlékeztetem erre)

Nos? Mire jutottál?
A: Sokkoló emlékek tolultak fel? Gyomrodban érzed a még többet, még jobban kényszerét?
B: Esetleg már korábban kitűzött fejlődési célod jutott eszedbe? Most új erővel buzog benned a tettvágy?
C: A kettő sajátos keveréke igaz Rád?
D: Valami egészen más?

Érdekel, hogy Te hogy is vagy a hatékonysággal! Írhatsz Nekünk itt.

Ha infókra vágysz, nézz utána, hogy mit írnak a Téged érintő terület szakemberei, ki mely módszereket ajánlja, hogyan vált be ez a gyakorlatban. Tanulni jó! 🙂
Kérdezz sikeres ismerősöktől! Ők a folyamatról is beszélhetnek, hogy mi mindent próbáltak ki, és hol tartanak most.
Az is segíthet, hogyha véleményt fogalmaznak meg arról, hogy ők milyennek látnak Téged kívülről. (ezzel kapcsolatban azért jó, ha az őszinteségre felkérés mellett, felkészülünk véleményük fogadásra is)
Sokat lehet mindezekből tanulni. Igaz olyan dolgokkal is találkozunk, amit már próbáltunk, de nem vált be. Én azt gondolom, ha például egy könyvből egyetlen hasznos ötletet merítettem, évek során mérve megsokszorozódott a haszna, sokat segített nekem.

Coach-ként Ügyfelem fejlődéséért, mindemellett hosszú távú elégedettségéért dolgozom, a sajátos élet/szakmai utak, egyedi személyes jegyek, gondolkodásmód figyelembe vételével. Ez az AlmaWork központi eleme.

Én ugyanis az egyedi dinamikus rendszerek mellett teszem le a voksom. A sajátomat is így alkottam meg, és ha időszerű, szintén egyedi módon változtatom. Neked azonban nem az enyémre van szükséged.
Ne érts félre, nem vagyok irigy, és én is sokat tanultam másoktól. Nem is kell mindenben újat alkotni (ez így hatékony :)) azonban abból, ami másnak remekül bevált mit választok ki és mivel fűzöm egybe, hogyan csiszolom, az már tökéletesen rám szabott.

Azt tapasztaltam, hogy a merev sablonok gyakran lepattannak, mert életünktől idegenek, és újabb nyomasztó gondot jelentenek (ha egy idő után nem használjuk, hiszen nem segít, még kudarcnak is megélhetjük) ezért mások életében is azt szeretném támogatni, hogy alkossák meg egyedi hatékonyságot segítő rendszerüket.
Ha olyan ember vagy, aki már a rendszer szó hallatán is viszolyog, megértelek. Sok alkotó ember érez így, mert korlátnak gondolja. Talán a rossz rendszerek tapasztalatai miatt vagy gyanakvó. Ezt is értem. Ugyanakkor tapasztalom, hogy amit én alakítok ki, azt elkötelezetten alkalmazom, mert hasznos számomra, engem segít. Hatékonyabb vagyok. Úgy, ahogy számomra jó. Hatékonyabb vagyok, és jó érzéssel tölt el, hogy teszek magamért, céljaimért.

Bátorítalak arra, hogy Te is foglalkozz ezzel! Sok sikert kívánok!

„Partnerként, Érted.”
Almási Mariann